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The Securities and Futures Commission

35/F Cheung Kong Center

2 Queen's Road Central

Hong Kong 26 February 2014

Dear Sirs,

Submission on Consultation Paper on Amendments to
the Code on Real Estate Investment Trusts (the “Consultation Paper”)

Reference is made to the Consultation Paper published in January 2014. We have
acted on a number of occasions as Independent Financial Advisers to REITSs, principally
when acquiring properties from connected parties. We are in principle supportive to the
introduction of greater flexibility in respect of investments in properties under development
or engagement in property development activities, and investments in financial instruments,
subject to the observations and suggestions set out below to align flexibility with other
desired objectives.

Set out below are our responses to the questions listed in the Consultation Paper:-

Question 1 Do you consider that flexibility in respect of property development
investments and related activities should be introduced for REITs?

Our response:
We agree that flexibility in respect of property development investments and

related activities should be introduced to REITs, as it gives REITs an
opportunity to target properties according to their own needs at an carly
phase, instead of purchasing a second-hand ‘ready’ property, which may not
perfectly suit the REITs’ objectives. The perceived higher risk of property
development activities over property investment comes with the potentially
higher return due to lower cost of investment in a development, which may
imply that REITs may participate in bidding for land in future.

It is impossible, as a practical matter, to restrict the duration of a particular
property development project. Consequently, we believe the REIT Code
should expressly require additional disclosure to be made at the time the
REITs undertake property development activities, and on a regular basis on
the periodic financial reports of the REITs, given REITs have the primary
purpose of distributing rental income. Disclosures such as the expected
duration of construction, development plans and associated risks of such
property development activities should be made when the REITs first
undertake the property development activities. Subsequently, any material
changes to initial plan should also be disclosed.
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Question 2

Question 3

Question 4

Question 5

Do you consider that the 10% GAV Cap is set as an appropriate threshold?

Our response:
We consider the 10% GAV Cap is an appropriate threshold. It may be

objected that this may prove too small to be of much practical reference, but,
as noted above, the tisks of property development are greater than, and
different in kind from, those of property investment. An increase in the
threshold could be considered after an initial trial period. However, we
believe there should be clarity in the proposed amendment to Note (2) to
Rule 7.1, that whether the 10% GAV Cap is calculated on an enlarged basis.
Note that it is stated later in the proposed amendment to Rule 7.2A that the
10% threshold should not be exceeded at all time, which implies the
threshold is calculated on an enlarged basis.

Do you have any comments on how the Property Development Costs
should be calculated?

Our response:
We believe the calculation of Property Development Costs should be

consistent with relevant accounting standards which apply to the property
development activities to be recorded on the financial statements of the
REITs. This will ensure there is an objective basis to assess and monitor
subsequent Property Development Costs by referring to the financial
statements, which will be made available to the public.

When arriving at the upfront calculation of Property Development Costs,
REIT managers should also take into account of expected rise of
development costs for factors such as inflation. This should be an additional
consideration on top of the ‘prudent buffer in line with best industry
standards or practices to cater for cost overruns’ as stated in paragraph 17 of
the Consultation Paper.

Do you have any comments on the frequency of periodic updates that
should be provided to unitholders on the status of property development
investments and related activities?

Qur response:
We consider it adequate for any updates on the status of property

development investments and related activities to be disclosed in the periodic
financial reports of the REITs.

What additional safeguards do you consider appropriate to ensure there
will not be any material change to overall risk profile of a REIT despite the
flexibility to engage in a limited extent of property development
investments and related activities?
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Our response:
We believe the REIT Code should expressly provide that any property

development activities to be undertaken by a REIT should be principally for
long-term investment following completion of development. It scems from
the current proposal that REITs can engage in business of property
development and sales, as long as the 10% GAYV threshold and the 2-year
holding restriction are complied with. Although the 2-year holding restriction
seems to be an effective deterrent, the flexibility proposed in the
Consultation Paper may enable REITs to conduct property development and
sale activities, for example by entering into contractual arrangements with
buyers to lease a target commercial property, followed by a sale (or an option
for the buyers to purchase) afier maturity of restriction period.

We also note that similar amendments were proposed by the Financial
Services Development Council in its research paper “Developing Hong Kong
as a Capital Formation Centre for Real Estate Investment Trusts” published
in November 2013 (please see suggested amendments on Rule 7.3 of the
REIT Code as stated on page 33 of research paper).

Certain additional disclosure requirements should also be considered:

- Requirement of an annual review of the risk mitigation procedures as
proposed in paragraph 24 of the Consultation Paper, and disclosure of the
results of such review in the REITs’ annual reports

- Description of the expertise and experience of the senior management of
the REIT manager in property development

Question 6 Do you have any comments on the proposed scope of the Relevant
Investments and the proposed Maximum Cap?

QOur response:
Bearing in mind the proposed flexibility in respect of investments in

financial instruments is to better manage REIT’s cash position (paragraph 32
of the Consultation Paper), we have the following observations and
suggestions:

- Investment in listed securities should only be limited to entities
engaged in the property business, possibly using the majority of
assets being property as a test (i.e. investment in dot-com companies
should not be allowed)

- Investments in derivative securities, except for the purpose of
hedging, should be prohibited due to the perceived higher risks
compared to the normal risk profile of a REIT and possible lack of
expertise of the REIT manager in this field. In this respect, we note
that the holding of hedging instruments is currently allowable

- We consider “government and other public securities”, and in

3 =




Question 7

particular “public securities”, to be too broad a scope, which may see
complications in defining “public”. We suggest limiting the scope to
“debt securities issued by governmental bodies”, which are in general
more conservative in nature and have comparatively a lower risk
profile

We agree fo set the cap of Relevant Investments to 5% of the gross asset
value of the REIT. We also agree to set the Maximum Cap to 25% of the
gross asset value of the REIT.

What other safeguards do you consider appropriate to be put in place
corresponding to the proposal to allow for the Relevant Investments?

Our response:
We suggest that the REIT Code should expressly prohibit investment in

derivatives securities except for the purpose of hedging, in order to avoid
speculative trading which does not match with thé risk profile of a REIT. We
also suggest the REIT Code should require disclosure of any material
fluctuation in valuation of the Relevant Investments. As it is already
proposed in the Consultation Paper to require the Relevant Investments to
have transparent pricing, monitoring of any material fluctuation in value
should be fairly straightforward.

As a general comment, we note from our experience as Independent Finanqial
Advisers aftending REIT unitholders’ meetings that there are many retail holders (several
hundred attending meetings) with a heavy dependency on a reliable and sustainable yield

from REITs.

We therefore believe that a high degree of conservatism in any changes

introduced is desirable.

If you wish to discuss the above response, please do not hesitate to contact our






